ВР планує змінити Регламент, аби протидіяти

ВР планує змінити Регламент, аби протидіяти "законодавчому спаму"

Укрінформ
ВР ухвалила у першому читанні законопроєкт 1043 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", попередньо включивши його до порядку денного засідання 10 вересня.

Відповідне рішення підтримали 234 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас було ухвалено рішення про скорочення вдвічі строків підготовки документа до другого читання, за що проголосували 237 депутатів.

"Цей законопроєкт пропонує переходити до обговорення як врахованих комітетом поправок, так і відхилених ним за процедурним рішенням Верховної Ради, тобто 150 голосами. І точно так само забороняти Голові Верховної Ради підписувати прийняті парламентом акти теж за процедурним рішенням, тобто 150 голосами депутатів", - пояснив один із авторів законопроєкту, член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Павло Фролов (фракція "Слуга народу"), презентуючи законопроєкт.

Читайте також: Депутати підтримали законопроєкт про реформу прокуратури

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєктом пропонується, що не менш як одна третина від конституційного складу народних депутатів, Президент України або Кабінет міністрів України може внести проєкт постанови Верховної Ради про скасування рішення парламенту про прийняття закону, постанови чи іншого акта Верховної Ради в цілому.

І тільки за процедурними рішеннями Верховної Ради може бути проведено обговорення врахованої головним комітетом пропозиції, поправки з наступним голосуванням щодо її прийняття, виключення в цілому чи її частини.

У такому ж порядку може бути порушено питання про розгляд пропозиції, поправки до відповідного тексту статті законопроєкту, прийнятого в першому читанні, але відсутньої у запропонованій головним комітетом редакції, та проведено обговорення відхилених головним комітетом пропозицій, поправок, що стосуються цих статей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-