Рада включила до комітетів ще 11 народних депутатів

Рада включила до комітетів ще 11 народних депутатів

Укрінформ
Верховна Рада обрала членами профільних комітетів іще одинадцять народних депутатів.

За ухвалення постанови №2092 “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання"” проголосували 353 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, народний депутат із фракції “Опозиційна платформа — За життя” Сергій Ларін став секретарем Комітету з питань цифрової трансформації.

Водночас членами профільних комітетів ВР обрано таких депутатів:

позафракційну депутатку Вікторію Гриб — членом Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг;

Юлію Гришину зі “Слуги народу” (СН) — членом Комітету з питань освіти, науки та інновацій;

Івана Калаура (СН) та Вадима Новинського (позафракційний) — членами Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин;

Анатолія Остапенка (СН) — членом Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів;

Ольгу Руденко (СН) — членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва;

Дмитра Шпенова (позафракційний) — членом Комітету з питань правової політики;

Тетяну Цибу (СН) — членом Комітету з питань свободи слова;

Антона Яценка (позафракційний) — членом Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

При цьому депутата з фракції “Слуга народу” Сергія Штепу перевели з Комітету з питань свободи слова до Комітету з питань цифрової трансформації.

Читайте також: Рада затвердила порядок денний сесії: планує розглянути 260 законопроєктів

Постанова №2092 набула чинності відразу ж після її ухвалення в парламенті.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня Верховна Рада ІХ скликання затвердила перелік і кількісний склад комітетів, а також обрала їх голів, перших заступників, заступників голів, секретарів і членів

Загалом у парламенті діятиме загалом 23 комітети з мінімальною кількістю членів у п'ять народних депутатів і максимальною - в 34 члени.

Того ж дня Рада достроково припинила повноваження народних депутатів від "Слуги народу" Дениса Малюськи, Олексія Оржеля, Владислава Криклія, Ганни Новосад, Михайла Федорова, які були призначені на посади в новий Кабінет міністрів.

У цьому зв’язку Центральна виборча комісія визнала обраними народними депутатами та зареєструвала наступних за черговістю кандидатів у виборчому списку "Слуги народу" Анатолія Остапенка, Тетяну Цибу, Івана Калаура, Юлію Гришину та Ольгу Руденко.

На ранковому засіданні Верховної Ради 3 вересня вони склали присягу народного депутата. Того ж дня разом із ними на вірність українському народу присягнув і Сергій Ларін, обраний від ОПЗЖ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-