Комітет ВР схвалив законопроєкт про порядок внесення депутатських запитів

Комітет ВР схвалив законопроєкт про порядок внесення депутатських запитів

Укрінформ
Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР рекомендує парламенту ухвалити законопроєкт 1036-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів".
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію голови комітету Сергія Кальченка рекомендувати Верховній Раді включити проєкт до порядку денного сесії та ухвалити за основу і в цілому підтримали більшість членів комітету.

"Законопроєктом, зокрема пропонується, що на одному пленарному тижні може бути внесено не більше двох депутатських запитів одного народного депутата України. Тексти депутатських запитів до Президента України чи відповідних органів або посадових осіб, до яких їх звернуто, та тексти відповідей на депутатські запити розміщуються на веб-сайті Верховної Ради протягом п’яти робочих днів після їх направлення (одержання)", - ідеться в пояснювальній записці.

Крім того, статтю 25 закону «Про статус народного депутата України» пропонується викласти в новій редакції, передбачивши обов’язок народного депутата на щорічне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік шляхом заповнення на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції та у разі припинення повноважень народного депутата - декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді залишати депутатів без зарплати за прогули

Крім того, Регламентний комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити в порядок денний сесії, але не підтримувати основний законопроєкт 1036.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-