У США впевнені, що зустріч Зеленського й Трампа буде вдалою

У США впевнені, що зустріч Зеленського й Трампа буде вдалою

Ексклюзив
Укрінформ
Перша зустріч президентів Володимира Зеленського й Дональда Трампа обіцяє бути змістовною в плані обговорень і вдалою, оскільки обидві країни мають багато спільних інтересів і прагнень.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент.

"Я думаю, інтереси наших двох країн є чіткими", - відповів представник американського уряду на запитання про очікування від зустрічі президентів США й України, яка може відбутися цього місяця на полях Генасамблеї ООН.

Він уточнив, що йдеться і про взаємну бізнес-зацікавленість, і про питання національної безпеки як для України, так і для Сполучених Штатів. "Тому є про що поговорити, і я впевнений, що коли наші лідери зустрінуться, це буде вдала зустріч", - зауважив Кент.

Представник Держдепартаменту США також прокоментував очікування американської сторони від зміни політичної влади в Україні.

"Новий уряд сформовано, нова Рада проводить засідання, Президент Зеленський і його партія здобули дуже чіткий демократичний мандат. Зараз починається складна частина для врядування, яка полягає в ухваленні рішень щодо реалізації змін у країні", - зазначив американський дипломат.

Читайте також: Зеленський і Трамп знайшли спільну мову - постпред США при Євросоюзі

Він підкреслив, що Сполучені Штати є партнером, націленим на підтримку України. "Ми хочемо, щоби Україна досягла успіху. Ми хочемо, щоби вона досягла економічного процвітання, мала демократично підзвітні інституції, які служитимуть українському народу, а також щоби була забезпечена безпека в рамках кордонів України, включно з Кримом і Донбасом", - наголосив Кент.

Він підкреслив, що головне завдання для нової влади в Україні полягає в тому, щоби ухвалювати рішення, які відповідатимуть очікуванням українського народу.

Крім того, представник американського уряду зауважив, що Президент Зеленський представив амбітну програму реформ. "Ми будемо підтримувати ці реформи", - зауважив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-