Безпековий комітет готує законопроєкт щодо планів оборони - Арахамія

Безпековий комітет готує законопроєкт щодо планів оборони - Арахамія

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки планує одним із перших опрацювати і підготувати до розгляду в залі засідань невідкладний президентський законопроєкт щодо врегулювання видання Плану оборони.

Про це поінформував голова фракції "Слуга народу", член профільного комітету Давид Арахамія в програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що ми (члени комітету, - ред.) напрацюємо одним із перших законопроєкт щодо планів оборони, який вніс Президент невідкладний. Бо якось так сталося, що в нас п'ять років війна, але планів оборони немає... А яка війна, якщо ми не маємо планів оборони, в нас немає сценаріїв, яким чином ми будемо мобілізовувати і які ресурси будемо до цього залучати..." - зазначив Арахамія.

Водночас на запитання ведучої ток-шоу, коли нова влада планує законодавчо визначити збройний конфлікт на Донбасі та назвати його війною, політик відповів, що у партії "Слуга народу" та команди Президент Володимира Зеленського загалом є досить чітка позиція з цього приводу.

Читайте також: Арахамія прогнозує, що до грудня Нормандський формат буде розширений

"Дуже багато разів Президент називав Росію агресором, у цьому немає жодного сумніву", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №1011 "Про внесення змін до закону України "Про оборону України" щодо організації оборони держави", визначивши його як невідкладний.

Цей проект передбачає зокрема законодавче врегулювання видання Плану оборони України і надання права президенту України затверджувати його структуру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-