Порошенко обговорив із Чолієм спроби зняття санкцій з РФ

Порошенко обговорив із Чолієм спроби зняття санкцій з РФ

Укрінформ
Спроби зняття санкцій з Росії та повернення її до провідних міжнародних об’єднань є неприпустимими і можливі лише за умови відновлення територіальної цілісності України.

На цьому наголосив п’ятий Президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час зустрічі з головою міжнародної місії Світового конгресу українців зі спостереження за виборами 2019 року в Україні Євгеном Чолієм, повідомляє пресслужба партії.

“Переговори, які відбуваються, мають точно забезпечити відновлення суверенітету, а не капітуляцію, не розшматування, оскільки Україна – це унітарна держава. Ми не можемо торгувати ні в питаннях національної безпеки, ні в питаннях мови, ні в питаннях національної гордості, ні в питаннях зниження обороноздатності, ні в питаннях нападу на нашу церкву”, – зазначив Порошенко.

За його словами, і досі залишається нагальна потреба протистояти дезінформації, кампанії фейкових новин, тримати українське питання "дуже високо на порядку денному світу, “Великої сімки”, НАТО", та ще й в умовах, коли постало питання повернення Росії до “Великої вісімки” та щодо пом’якшення чи, взагалі, зняття санкцій на продовження того процесу, який відбувся в ПАРЄ, де Росію повернули без виконання будь-яких умов.

Він також прокоментував перші кроки, які реалізує нова влада.

“Безумовно, що в даному випадку ми маємо точно захистити і продовжити рух до європейської моделі, а не повертатися до візантійської кремлівської моделі авторитарної влади”, – сказав лідер “Європейської солідарності”.

Читайте також: Вашингтон продовжить посилювати санкції проти Росії - Міненергетики США
Порошенко зазначив, що під час кожного його закордонного візиту в програмі була зустріч з українською діаспорою і був встановлений формат діалогу, який забезпечував ефективну координацію заходів щодо проведення реформ і захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності держави.

“Головне, щоб ми зберегли позицію, що Україна є, і вона не перетворилася на позицію Україна була”, – додав Порошенко.

У свою чергу президент СКУ Чолій зазначив, що демократичність передачі влади під час президентських і парламентських виборів продемонструвала цивілізаційну різницю між Україною та Росією.

“Коли всі міжнародні місії заявили, що і президентські, і парламентські вибори в Україні були історично найкращими, демократичними... Фактично, передача влади була основним моментом, на який звернули увагу міжнародні кола і показали, що Україна дійсно тут відмежовується від Росії. Ці вибори показали, що Україна є європейською, демократичною, цивілізованою державою, що не можна сказати в жодному випадку про РФ”, – наголосив Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-