Стало відомо, хто замінить у Раді

Стало відомо, хто замінить у Раді "слуг народу", які пішли у Кабмін

Укрінформ
Місця п’ятьох народних депутатів із фракції “Слуга народу”, призначених до Кабінету міністрів, можуть зайняти прессекретар партії, юрист, викладачі й менеджер "Кварталу 95”.

Як повідомляє Укрінформ, згідно з законом “Про вибори народних депутатів України” на місця новопризначених урядовців у парламенті мають прийти наступні кандидати в списку партії.

Згідно з опублікованим на сайті Центральної виборчої комісії списком партії “Слуга народів” наразі зареєстровано народними депутатами 129 осіб.

Тож наступними претендентами на депутатські крісла є Анатолій Остапенко (№130 в списку), Тетяна Циба (№131), Іван Калаур (№132), Юлія Гришина ( №133) та Ольга Руденко ( №134).

За інформацією Руху “Чесно” Анатолій Остапенко, який працює директором юридичної фірми – ТОВ "Альфаюрконсалтинг", раніше обіймав керівні посади в інших юридичних об'єднаннях. Народився 1 лютого 1968 року в Києві, закінчив Національний транспортний університет за фахом "інженер-механік", а також Міжнародний Соломонів університет за спеціальністю "юрист".

Тетяна Циба є експертом з медіакомунікацій та медіаконсалтингу, виконавчим директором консалтингового агентства "Media Masters", прессекретарем партії “Слуга народу”.

У “Чесно” інформують, що у 2017-2019 роках Циба очолювала Благодійний фонд Марії Максакової, 2017 року працювала в "Укравтодорі", з 2014-го до 2016 року – прессекретарем і помічницею міністра в патронатній службі Міністерства охорони здоров'я України. Окрім того, у різний час обіймала керівні посади у пресслужбах політичних партій, політиків і державних установ, зокрема в “Русі нових сил Михаїла Саакашвілі”, партії “УКРОП”, “Українській народній партії”.

Іван Калаур завідує кафедрою цивільного права і процесу Тернопільського національного економічного університету. Працює викладачем протягом 20 років.

Юлія Гришина є керуючою партнеркою юридичної бізнес-школи "CTRL.School", професоркою кафедри трудового права та права соціального забезпечення КНУ імені Тараса Шевченка. У “Чесно” повідомляють, що вона входить до підкомісії з права науково-методичної комісії з вищої освіти Міністерства освіти й науки України.

Ольга Руденко працювала менеджером з маркетингових комунікацій у ТОВ "Квартал 95". Навчалася за спеціальністю "Бізнес-адміністрування" в Університеті Бата (University of Bath) у Великій Британії. Раніше обіймала керівні посади у сфері маркетингу та медіакомунікацій.

Читайте також: Склад нового Кабінету Міністрів України. Інфографіка

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня 2019 року Верховна Рада призначила новий склад Кабінету міністрів. Зокрема, посади у міністерстві отримали 5 народних депутатів фракції “Слуга народу”: Михайло Федоров призначений віцепрем’єр-міністром — міністром цифрової трансформації, Олексій Оржель — міністром енергетики та захисту навколишнього середовища, Владислав Криклій — міністром інфраструктури, Ганна Новосад — міністром освіти і науки та Денис Малюська — міністром юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-