США продовжили програму військової допомоги Україні після перевірки — Politico

США продовжили програму військової допомоги Україні після перевірки — Politico

Укрінформ
Пентагон вже провів перевірку програми військової допомоги Україні, яку раніше ініціював Білий дім, і дійшов висновку, що допомога повинна продовжуватися.

Про це джерела у Пентагоні повідомили американському виданню Politico.

«Пентагон завершив перевірку військової допомоги Україні, яку наказав провести Білий дім, та дійшов висновку, що допомога має продовжуватися», - цитує видання високопоставленого чиновника оборонного відомства США.

Видання нагадує, що Конгрес США затвердив обсяг фінансування Ініціативи безпекової допомоги Україні на 2019 рік в обсязі $250 млн, а президент США Дональд Трамп раніше схвалив продаж Українській державі летального озброєння, включно з ПТРК Javelin.

Водночас журналісти нагадують, що днями офіс бюджету та менеджменту президента США відкладав виділення коштів та просив міністра оборони США Марка Еспера і радника президента США з національної безпеки Джона Болтона перевірити, чи відповідає програма міркуванням найкращого захисту інтересів США.

Читайте також: У Пентагоні почали тестувати ескадрони дронів

«Цей крок негайно викликав гнів законодавців в обох партіях, з точки зору яких ця програма критично необхідна для стримування російської військової агресії», - повідомляє видання.

Нині ж Пентагон, за свідченням журналістів, погоджується з тезою доцільності програми. «Департамент перевірив пакет іноземної допомоги і підтримує її (надання -ред.)», - цитують вони неназваного високопоставленого чиновника Міноборони США.

Посадовець також повідомив, що результати перевірки вже направлені у Білий дім.

Як повідомлялося, раніше ЗМІ писали, що президент США Дональд Трамп обговорював зі своїми помічниками перевірку Ініціативи безпекової допомоги Україні, в рамках якої на цей рік у бюджеті США виділено $250 млн. Така перевірка заморозила би можливість витрачання коштів, термін якого збігає 30 вересня.

Цими вихідними президенти США та України, вірогідно, зустрінуться на безпековому саміті у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-