Визволення Криму і Донбасу, курс до ЄС і НАТО: Пристайко назвав пріоритети МЗС

Визволення Криму і Донбасу, курс до ЄС і НАТО: Пристайко назвав пріоритети МЗС

Укрінформ
Новообраний міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вимагатиме від українських дипломатів прагматизму в усіх сферах зовнішньополітичної діяльності.

Про це він заявив на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання у четвер, 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я є частиною української дипломатичної служби, яка працює за принципом, запровадженим легендарним українським дипломатом Геннадієм Удовенком. Я говорю про відомі "три П" - професіоналізм, патріотизм, порядність. Я їх повністю поділяю, але планую додати четвертий - прагматичність... Тепер я вимагатиму від дипломатичної служби України піднятися на новий рівень відстоювання національних інтересів - зробити практичний внесок у розвиток нашої держави, нашої економіки, культури, освіти. Нашим завданням має бути щоденна робота з відвойовування Україні місця під сонцем в економічній системі", - сказав Пристайко.

Він додав, що у цьому сенсі Україна має вчитися в іноземних партнерів, які ніколи не забувають про свої енергетичні, торговельні, транзитні, безпекові інтереси.

Читайте також: Рада призначила Пристайка міністром закордонних справ

Пристайко у своїй промові перед призначенням міністром акцентував, що найбільшим зовнішньополітичним пріоритетом залишається встановлення миру на сході та деокупація і повернення Криму, а також незмінність курсу України, членство в ЄС і НАТО.

"Ми будемо вдумливо, креативно, але принципово шукати шляхи, якими можемо відновити коло друзів навколо себе. В першу чергу це стосується Угорщини, Польщі, Румунії. Ми маємо уважно слідкувати за тим, що відбувається у Молдові і Грузії - це сфери наших безпосередніх інтересів", - зазначив Пристайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-