Рада призначила Пристайка міністром закордонних справ

Рада призначила Пристайка міністром закордонних справ

Фото
Укрінформ
Верховна Рада ІХ скликання призначила Вадима Пристайка міністром закордонних справ України.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 310 народних депутатів на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання у четвер, 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до статті 114 Конституції України, міністр оборони та міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням Президента України, інші члени Кабінету міністрів призначаються Верховною Радою за поданням Прем'єр-міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер, 29 серпня, вніс до парламенту проєкт постанови про призначення Пристайка на посаду міністра закордонних справ.

Читайте також: Міністром оборони призначили Загороднюка

Вадим Пристайко народився у 1970 році. Закінчив Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", Українську академію зовнішньої торгівлі. З 1994 року працює в МЗС на різних посадах. Був послом України в Канаді, заступником міністра закордонних справ, очолював місію України при НАТО.

Із 22 травня 2019 року - заступник глави Адміністрації Президента України, з 25 червня - заступник керівника Офісу Президента України.

Фото Геннадія Мінченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-