Міністром оборони призначили Загороднюка

Міністром оборони призначили Загороднюка

Фото
Укрінформ
Верховна Рада ІХ скликання призначила Андрія Загороднюка міністром оборони України.

За відповідне рішення проголосували 314 народних депутатів на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання у четвер, 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до статті 114 Конституції України, міністр оборони та міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням Президента України, інші члени Кабінету міністрів призначаються Верховною Радою за поданням Прем'єр-міністра.

Як повідомляв Укрінформ, до цього Міністерство оборони очолював Степан Полторак. У четвер, 29 серпня, Президент України Володимир Зеленський вніс до Ради проєкт постанови про призначення Загороднюка міністром оборони.

Читайте також: Верховна Рада призначила Гончарука Прем’єр-міністром

Андрій Загороднюк навчався у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, Університеті Варвіка та Оксфордському університеті. Має понад шістнадцять років досвіду роботи на керівних посадах у гірничо-видобувній і виробничій галузях. Керівник компанії “Діскавері Бурове обладнання”. З 2014 року - громадський активіст, волонтер ЗСУ. З 2015 року - керівник проектного офісу реформ Міністерства оборони України. 5 липня цього року Загороднюк був призначений позаштатним радником Президента Зеленського. Із 9 липня 2019 року - член наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром".

Фото Геннадія Мінченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-