Головні реформи й закони: Президент назвав завдання для Ради

Головні реформи й закони: Президент назвав завдання для Ради

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський поставив перед новою Верховною Радою низку завдань, серед яких - реформа правоохоронних органів та судової системи, лібералізація економіки і зміцнення нацбезпеки.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді з позачерговим посланням до народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рівень довіри до нового парламенту величезний, а отже, рівень відповідальності та очікувань — ще більший. Перед вами цілий ряд викликів та завдань”, - звернувся Президент до депутатів.

Глава держави серед завдань ВР 9-го скликання назвав “впровадження народовладдя”, зняття депутатської недоторканності, закон про імпічмент, “дієву реформу” правоохоронних органів та судової системи.

Читайте також: Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про викривачів корупції

Крім того, Зеленський зауважив, що парламент має продовжувати реформи децентралізації та євроінтеграції, здійснювати лібералізацію економіки та побудову цифрової держави, забезпечити створення “потужного інвестиційного магніту” для залучення іноземних інвестицій.

Також завданнями ВР, за словами глави держави, є подолання рейдерства, монополії, контрабанди, здобуття реальної енергетичної незалежності, енергоефективності та вирішення проблем з тарифами, розбудова промисловості, аграрного сектору, інфраструктури, медицини, покрашення освіти та відродження української науки.

Читайте також: "Розпускати Раду не так страшно" - Зеленський дав депутатам випробувальний рік

“І найголовніше — зміцнення національної безпеки та оборони, завершення війни на Донбасі та повернення анексованого Російською Федерацією Криму”, - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді у четвер зранку відбулося урочисте засідання, на якому новообрані народні депутати склали присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-