Зеленський вніс до Ради ряд законопроєктів про зміни до Конституції

Зеленський вніс до Ради ряд законопроєктів про зміни до Конституції

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради ряд законопроєктів про внесення змін до Конституції.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Так, глава держави запропонував до розгляду законопроєкт №1017 "Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)".

Також внесено законопроєкт №1016 "Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України)” та законопроєкт № 1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)".

Крім того, Зеленський у законопроєкті № 1014 пропонує внести зміни до статті 106 Конституції щодо закріплення повноважень Президента утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад директора Національного антикорупційного бюро України і директора Державного бюро розслідувань.

Ще одним президентським законопроєктом № 1013 про зміни до Конституції передбачено скасування адвокатської монополії.

Водночас тексти цих законопроєктів та супровідні документи до них на сайті наразі відсутні.

Читайте також: Зеленський хоче змінити закон про Антикорупційний суд

Як повідомлялося, раніше у партії "Слуга народу" заявляли, що мають намір передбачити у Конституції зменшення складу Верховної Ради до 300 осіб, наявність двох правових підстав для скасування статусу народного депутата: кнопкодавство і прогули, запровадження народу як суб’єкта законодавчої ініціативи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-