Разумков розповів, як

Разумков розповів, як "Слуга народу" хоче боротися із кнопкодавством

Укрінформ
Запровадження системи сенсорної кнопки для голосування депутатів у залі засідань ВР не передбачено регламентом роботи парламенту, а тому може викликати проблеми при ухваленні певних рішень.

Про це заявив голова підготовчої депутатської групи, голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми говоримо про систему сенсорної кнопки, то наскільки мені відомо, вона не сертифікована, і там є деякі питання з гарантійним терміном використання, тому що вона була теоретично запроваджена 11 чи 12 років тому. І я не впевнений, що ця система відповідає всім тим викликам, які будуть стояти перед Верховною Радою 9-го скликання… Є інші питання, пов’язані з сенсорною кнопкою: наскільки мені відомо сьогодні вона не передбачена регламентом Верховної Ради України і її запровадження може викликати проблеми в ухваленні тих чи інших рішень», - пояснив Разумков.

Водночас він наголосив, що в партії «Слуга народу» вважають за необхідне унеможливити кнопкодавство в парламенті.

Читайте також: У "Слузі народу" чекають, що всі кандидатури на посаду віцеспікера ВР нададуть сьогодні

«Ми пропонуємо і зміни до закону, за якими дуже суворо карали б людей, народних депутатів, які це будуть використовувати, доходячи до кримінальної відповідальності або великих штрафів», - зазначив політик.

У свою чергу представник Президента у Верховній Раді, голова робочої підгрупи, яка займається питаннями формування майбутніх комітетів та організацією роботи урочистого засідання парламенту, Руслан Стефанчук підкреслив, що система «Рада-3», яка наразі використовується в залі засідань парламенту, технічно використала свій ресурс ще у 2008 році. Він наголосив, що одне з перших питань, яке «Слуга народу» пропонуватиме депутатам нового скликання, стосуватиметься ідентифікації голосування. Але при цьому він уточнив, що йдеться не про запровадження сенсорної кнопки.

Читайте також: Підготовча група визначилася із тимчасовою президією нової Ради

За його словами, «одним з перших законопроектів буде введення кримінальної відповідальності за кнопкодавство, за прогули пленарних засідань Верховної Ради, а також внесення змін до Конституції стосовно того, щоб прогули і кнопкодавство були підставою для втрати мандату».

Як повідомляв Укрінформ, у липні спікер парламенту Андрій Парубій доручив Апарату ВР до 15 серпня підготувати до використання систему голосування за допомогою сенсорної кнопки, щоб новий парламент уже міг із нею працювати. Також він пояснив, що планам запровадити до осені електронну картку, яку депутати могли би використовувати і як перепустку, і для голосування завадили позачергові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-