У

У "Слузі народу" чекають, що всі кандидатури на посаду віцеспікера ВР нададуть сьогодні

Укрінформ
Політична партія "Слуга народу" припускають, що політсили, що не матимуть більшості у Верховній Раді дев'ятого скликання, завершать надати кандидатури на посаду заступника Голови Верховної Ради 23 серпня.

Таку думку висловив Представник Президента України, майбутній народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук, спілкуючись із журналістами перед початком підготовчої депутатської групи у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки я знаю, надійшла кандидатура від "Батьківщини" - це Олена Кондратюк, і одна кандидатура від позафракційних — це пані Констанкевич... Кандидатури на посаду заступника голови Верховної Ради мають намір запропонувати і, можливо, сьогодні подадуть "Європейська солідарність" і "Опозиційна платформа — За життя", - зазначив Стефанчук.

Проте згодом, уже на початку засідання підготовчої групи представник ВО "Батьківщина" Андрій Кожем’якін заявив про відкликання кандидатури Олени Кондратюк. "Учора наша політсила, яка знаходиться де-факто в опозиції, заявила, що ми подаємо кандидатуру на посаду віце-спікера. Після консультацій з нашими колегами, ми прийняли рішення відкликати цю кандидатуру", - заявив він.

У свою чергу голови підготовчої групи та очільник партії "Слуги народу" Дмитро Разумков підтвердив, що надійшов відповідний лист від політпартії "Батьківщина". "Цю кандидатуру, а саме Кондратюк Олени є, ми знімаємо з розгляду на посаду заступника голови Верховної Ради IX скликання", - сказав Разумков.

Читайте також: Підготовча група визначилася із тимчасовою президією нової Ради

Як повідомлялося, Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що кандидатуру на посаду віцеспікера Верховної Ради має запропонувати опозиція. Водночас він додав, що не голосуватиме за Віктора Медведчука і Петра Порошенка, якщо їхні кандидатури висунуть на посаду першого заступника Голови Верховної Ради.

Партія "Голос" відмовилася від посади заступника Голови Верховної Ради.

"Батьківщина" висунула кандидатуру Олени Кондратюк, але згодом заявила, що знімає її.

"Європейська солідарність" визначилася з кандидатами на посади віцеспікера і членів комітетів Верховної Ради та планує найближчим часом оприлюднити їхні імена.

"Опозиційна платформа - за життя" не висуватиме кандидатуру Віктора Медведчука на посаду заступника Голови Верховної Ради, стверджує співголова політсили Вадим Рабинович. Втім, за його словами, партія готова обговорювати кандидатури, “як тільки отримає цю посаду”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-