Фріланд та Помпео обговорили допомогу Україні

Фріланд та Помпео обговорили допомогу Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та державний секретар США Майк Помпео поговорили про Україну під час зустрічі в Оттаві.

Про це розповіла сама Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми з секретарем Помпео мали змогу обговорити ряд дуже важливих питань, серед яких: саміт лідерів G7 у Франції, кризи у Венесуелі й Гонконзі, підтримку України перед лицем російської агресії, а також ситуацію в Кашмірі, Арктиці, Японії, Південній Кореї й ратифікацію нової NAFTA”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Росія може повернутися до G8 лише без Криму — Фріланд

Вона додала, що дискусії з Помпео були "продуктивними" і нагадала, що Канада та США очолюють у Європі багатонаціональні батальйони НАТО, метою яких є стримування можливої російської агресії.

"НАТО — наріжний камінь північноатлантичної безпеки та оборони, особливо зараз, коли ми боремося зі старими та новими загрозами північноамериканській й глобальній безпеці, як то: насильницький екстремізм, кібератаки й зусилля зловмисників із підриву нашої демократії", - зазначила глава МЗС Канади. 

Читайте також: Злочини Росії треба розглядати у міжнародних трибуналах - ексглава МЗС Канади

Нагадаємо: членами Великої сімки є США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада. Це об'єднання існує з 1975 року. Цьогоріч саміт лідерів G7 відбудеться з 24 по 26 серпня у Франції в Біарріці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-