Берлін стурбований загибеллю українських бійців на Донбасі

Берлін стурбований загибеллю українських бійців на Донбасі

Укрінформ
У Берліні стурбовані останнім розвитком подій на Донбасі та сподіваються на якнайшвидше поновлення переговорів. Чи обговорили вже ситуацію канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент України Володимир Зеленський, тут не говорять.

Про це сказала в середу на брифінгу в Берліні представник федерального уряду Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви знаєте, наскільки важливим для нас є Нормандський формат і Мінський процес. На робочому рівні постійно відбуваються розмови. Нічого не можу сказати про те, чи відбулася телефонна розмова», - сказала Деммер.

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар додала, що переговори у Нормандському форматі щодо Мінського процесу на робочому рівні ведуться постійно. За її словами, Берлін стурбований загибеллю 4 українських бійців і сподівається, що зараз вдасться попри все владнати ситуацію мирно та розпочати переговори.

«Тим важливіше розпочати процес, який дозволить нам просунутися вперед до переговорів по Мінську; це базис, на якому ми працюємо», - сказала Адебар.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: Зеленський попередив Ердогана, що може перервати візит

В Берліні вважають за «актуальне» і важливе розпочати переговори з новим урядом і викласти йому свою позиції.

«Ми сподіваємося, що зможемо дещо просунутися восени», - зазначила речниця МЗС.

Як повідомлялося, Зеленський провів переговори з російським лідером Володимиром Путіним і заявив про готовність зателефонувати Ангелі Меркель. Він також вважає за потрібне скликати саміт Нормандської четвірки якомога раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-