В Україні можуть створити об'єднане міністерство з гуманітарної політики - заступник глави ОП

В Україні можуть створити об'єднане міністерство з гуманітарної політики - заступник глави ОП

Укрінформ
У новому українському уряді може бути створено одне Міністерство з гуманітарної політики на базі міністерств культури, молоді та спорту, інформаційної політики.

Про це сказав заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що має бути не просто інформаційна стратегія - йдеться про велику гуманітарну сферу. Зараз напрацьовується стратегія щодо об'єднаного міністерства, куди увійдуть міністерства культури, молоді та спорту, інформаційної політики", - заявив він.

Тимошенко зазначив, що інформаційна політика "не може існувати сама по собі".

"Це більше гуманітарна сфера, звідки інформполітика і може черпати значну частину меседжів. Не можна побудувати лише верхній кубик. Гуманітарна політика - це ставлення до людей, ставлення людей до влади. Ми в цьому бачимо завдання. А інформаційно вже потрібно це доносити. Тому ми думаємо, що необхідно об'єднати ці міністерства", - пояснив він.

Читайте також: У Мін'юсті заявили, що реєстром корупціонерів з лютого опікується НАЗК

Як повідомлялося, раніше кандидат у народні депутати від партії “Слуга народу”, генеральний директор "1+1" Олександр Ткаченко заявляв, що політсила розглядає можливість обʼєднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту в одне відомство.

Президент Володимир Зеленський підтримав цю ідею. За його словами, нова структура з’явиться найближчим часом, коли буде новий уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-