Волкер спрогнозував наступні кроки для досягнення миру на Донбасі

Волкер спрогнозував наступні кроки для досягнення миру на Донбасі

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що наступними кроками для досягнення миру на Донбасі могло б бути створення додаткових зон розведення сил і відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення.

Про це він заявив на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна вже продемонструвала, як вона висуває нові ініціативи (щодо досягнення миру на Донбасі - ред.). Я думаю, що Росія, зі свого боку, також мусить вжити заходів для досягнення миру. Чого можна було б очікувати – це додаткових зон розведення сил, відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення, наприклад «Золоте», до чого українська сторона готова, а російська - ні», - сказав Волкер.

На його думку, відкриття нових КПВВ могло б дати змогу розширити спектр і обсяг державних послуг, які надаються населенню в плані виплати пенсій, освіти тощо.

Читайте також: Від РФ немає жодних сигналів про звільнення українських моряків — Волкер

Волкер додав, що також слід працювати над тим, аби зробити режим припинення вогню більш тривалим, а його дотримання - більш ретельним.

Окрім того, на його переконання, важливим кроком був би обмін ув'язненими, а також досягнення при розведенні сил угод, які дали б змогу проводити інженерно-технічні роботи для відбудови і підтримання інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-