США роблять недостатньо для України: експерти закликають посилити тиск на РФ

США роблять недостатньо для України: експерти закликають посилити тиск на РФ

Укрінформ
США та країни Заходу роблять недостатньо для того, щоби забезпечити підтримку України як на фронті її боротьби з російською агресією, так і в плані реформ, яких прагне український народ.

Про це йдеться в публікації ексдиректора ЦРУ й командувача Центрального командування США Девіда Петреуса та посла США в Україні (2003-2006 рр.) Джона Гербста на сторінках The Hill.

"Понад рік тому Москва запровадила інспекції суден в Азовському морі, щоб підірвати морські торговельні поставки до підконтрольної Україні частині Донбасу. Як наслідок, торгівля в морських портах Азовського моря скоротилася щонайменше на 30%. Захід досі недостатньо реагував на ці інспекції, а санкції США за беззаконний напад Москви на українські військово-морські судна в листопаді минулого року були запізнілими й слабкими", - наголошується в спільній публікації.

Читайте також: США ввели санкції проти членів парламенту Лівану

При цьому експерти підкреслили, що правильний сигнал Кремлю могли би створити санкції США проти великих російських банків, таких як банк "Газпром Банк" чи "Внешэкономбанк".

Ще одним виміром підтримки України в її протистоянні РФ є надання зброї.

"Президент Дональд Трамп був правий, коли поставив Україні протитанкові ракети "Джавелін" у 2017 році, але Україні треба дозволити придбання більшої кількості та застосування їх на позиціях, якщо це необхідно", - наголосили експерти.

Крім того, підкреслюється в статті, Україні необхідні додаткові системи антиартилерійських радарів для зменшення кількості жертв від російських артобстрілів, берегові радари, швидкісні катери Mark V і протикорабельні ракети "Гарпун" для захисту від агресії РФ в Азовському і Чорному морях. Інші потреби українського війська включають також краще обладнання зв'язку, окуляри нічного бачення й багато іншого обладнання індивідуального призначення.

"Захід повинен також посилити підтримку Зеленського і його команди. Це означає, що МВФ, Європейський банк реконструкції та розвитку, США та ЄС повинні продовжувати надавати Україні фінансування з низькими відсотками під умови запровадження необхідних кроків щодо реформ", - зазначається в публікації.

Останні президентські вибори, потужне бажання народу досягти успіху у своїй країні, а також рішучість українських військових на Донбасі "демонструють, наскільки Україна заслуговує на постійну підтримку США та свободолюбних народів в усьому світі", підкреслили впливові американські експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-