Розмовлятиму російською, поки триває окупація Донбасу та Криму - Разумков

Розмовлятиму російською, поки триває окупація Донбасу та Криму - Разумков

Укрінформ
Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков публічно розмовлятиме російською, поки триває окупацію Донбасу й анексія Крим - аби ні в кого не виникло бажання захищати його від “утисків”.

Про це Разумков сказав у програмі "Свобода слова" на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Я казав і кажу, що поки в нас є окуповані території на Сході, поки в нас є анексований Крим, я під час ефірів використовуватиму російську мову - щоб ніхто не забажав приходити і мене тут “захищати”. В мене все непогано як у людини, яка розмовляє російською мовою", - розповів політик.

При цьому він зазначив, що державну мову треба безумовно захищати і розвивати, однак це на сьогодні не головна проблема суспільства. 

Читайте також: Разумков сподівається, що українські телеканали відмовляться від ідеї телемостів з РФ

Разумков також висловив думку, що попередня влада "не тими методами" популяризувала українську мову, оскільки, на його погляд, вона вдавалася в цьому питанні до примусу.

"Я не впевнений, що українська мова є сьогодні головною проблемою українського суспільства. Якщо ми говоримо про захист державної мови, то дійсно захищати державну мову треба, і розвивати державну мову треба, але не тими  механізмами і пропозиціями, які використовували керівники попередньої команди. Якщо ми говоримо про популяризацію української мови, то треба було йти шляхом ( і про це неодноразово говорив президент Зеленський) створення умов, аби сьогодні українська використовувалася ширше. Цього не було зроблено, ми пішли шляхом нагая", - заявив лідер "Слуги народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-