Повернення Росії у ПАРЄ: Кулеба пропонує рішучі кроки і

Повернення Росії у ПАРЄ: Кулеба пропонує рішучі кроки і "тактику тисячі порізів"

Укрінформ
Київ завершує розробку кроків у відповідь на повернення делегації Російської Федерації в Парламентську асамблею ради Європи.

Про це заявив посол України в Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю “Лівому берегу”.

“Я пропоную всю нашу реакцію розділити на 2 елементи. Перший - це яскраві і рішучі кроки, які помітні публічно. Наприклад, відкликати запрошення спостерігачам моніторити наші вибори. Другий елемент – набір кроків, які я називаю "тактикою тисячі порізів": коли ми непомітно для загалу, для зовнішнього світу, але будемо робити маленькі порізи, завдаючи болю тим, хто завдав болю нам”, - зазначив він, відповідаючи на запитання, який арсенал заходів демонстрації невдоволення ситуації в ПАРЄ є ще в активі України.

Читайте також: Британія приєдналася до протесту в ПАРЄ через повернення Росії – Ар’єв

Кулеба гарантував “особистим словом посла”, що це будуть кроки, які Рада Європи відчуватиме, і які матимуть вплив на тих, хто стояв за безумовним поверненням Росії.

“Ми зараз фіналізуємо набір таких кроків”, - додав дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка забезпечує безумовне повернення Росії до організації без виконання нею міжнародних зобов’язань.

Після цього українська делегація залишила засідання ПАРЄ. 1 липня Комітет Верховної Ради рекомендував парламенту призупинити участь постійної делегації України у роботі ПАРЄ.

2 липня Голова ВР Андрій Парубій відкликав запрошення для делегації Парламентської асамблеї Ради Європи здійснювати спостереження на дострокових парламентських виборах в Україні.

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, яка 2 липня прилетіла до Києва, достроково завершила свій візит.

МЗС відкликало зі Страсбурга посла при Раді Європи Дмитра Кулебу для консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-