Генсек ОБСЄ обіцяє прокидатися та засинати з думкою про Україну – поспред Цимбалюк

Генсек ОБСЄ обіцяє прокидатися та засинати з думкою про Україну – поспред Цимбалюк

Укрінформ
Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер обіцяє щодня прокидатися та лягати спати з думкою про ситуацію в Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці у Тwitter Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Через агресію РФ наша держава залишається у фокусі ОБСЄ і потребує ще більшої уваги та зусиль з боку Організації. Генсекретар Томас Гремінгер обіцяє щодня прокидатися та лягати спати з думкою про Україну", - йдеться у повідомленні.

Дипломат пообіцяв, що українська сторона забезпечить інтенсивний порядок денний на засіданнях керівних органів ОБСЄ.

Новий глава української дипмісії прибув до Відня 1 липня 2019 року. У середу постпред провів зустріч із генсекретарем ОБСЄ, в ході якої вручив акредитаційний лист Постійного представника України при Організації з безпеки і співробітництва в Європі. В ході зустрічі також було обговорено низку робочих питань у сфері взаємодії України з ОБСЄ та її структурами, зокрема польовими присутностями в Україні.

"Томас Гремінгер запевнив Євгенія Цимбалюка в тому, що Україна залишатиметься пріоритетним питанням на порядку денному ОБСЄ. Постійний представник України наголосив на важливості якомога ширшого залучення потенціалу Організації для протидії безпековим і гуманітарним викликам, пов’язаним із триваючою російською агресією проти України", - йшлося у повідомленні постпредставництва України з приводу зустрічі.

Читайте також: Генсек ОБСЄ: З обранням президента України треба надати імпульс Мінським угодам

У четвер, 4 липня, Євгеній Цимбалюк вперше бере участь у засіданні Постійної ради ОБСЄ в якості Постійного представника України. Під час засідання делегації країн-учасниць ОБСЄ, зокрема, заслухають звіти представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, спецпредставника голови ОБСЄ в Україні Мартіна Сайдіка та голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшара Халіта Чевіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-