МЗС: Київ готовий співпрацювати з новим главою ПАРЄ

МЗС: Київ готовий співпрацювати з новим главою ПАРЄ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України готове співпрацювати з новим генеральним секретарем Ради Європи і назвало умови для такої спільної роботи.

Про це повідомляється на сайті відомства у четвер, 27 червня.

"Очікуємо конкретні кроки генерального секретаря для забезпечення виконання Росією вимог, що містяться в рішеннях Ради Європи про припинення російської агресії проти України, в тому числі про звільнення незаконно захоплених українських моряків, українських політичних в'язнів, що незаконно утримуються в окупованому Криму і на території РФ, припинення системних переслідувань кримських татар і зняття заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на тимчасово окупованому півострові", - йдеться в повідомленні МЗС.

Читайте також: Новим генсеком Ради Європи обрали главу МЗС Хорватії

Українські дипломати відзначили, що "уважно стежитимуть за діями нового генерального секретаря, аналізувати, наскільки вони, на відміну від дій попереднього керівника Секретаріату РЄ, зможуть створити передумови для відновлення довіри до організації, а потім - повернення їй провідної ролі в просуванні стандартів демократії, верховенства права і прав людини на континенті".

"Закликаємо до конструктивної співпраці та взаємодії генсекретаря з Комітетом міністрів Ради Європи та його керівництвом, яке здійснює політичне керівництво організацією. В такому розумінні МЗС України готове співпрацювати з новим генеральним секретарем у створенні умов для того, щоб Рада Європи змогла отримати шанс на шлях до відновлення авторитету. МЗС буде тісно співпрацювати з подальшим головуванням Грузії в Комітеті міністрів РЄ для досягнення цих цілей", - підкреслили у відомстві.

Читайте також: Вашингтон висловлює солідарність з Україною у зв'язку з поверненням Росії до ПАРЄ

Нагадаємо: комітет Верховної ради України у закордонних справах у ході засідання 1 липня розгляне призупинення участі постійної делегації ВР України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Новообраний генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич з Хорватії заступить на посаду восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-