Геращенко закликатиме Раду підтримати відставку Клімкіна

Геращенко закликатиме Раду підтримати відставку Клімкіна

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликатиме народних депутатів підтримати відставку Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ і призначення на цю посаду Вадима Пристайка.

Про це політик заявила під час презентації платформи "Безпека.Жінки.Мир" в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Я особисто як депутатка буду закликати колег розглянути цю кадрову пропозицію для того, щоб і задовольнити прохання міністра закордонних справ Клімкіна про відставку, він дійсно не кріпосний, якщо він бачить себе вже у політичному процесі, то це його повне право, і щодо призначення міністра закордонних справ Вадима Пристайка, кого ми всі добре знаємо: це фаховий дипломат, кар'єрний, який довго працював і в міністерстві закордонних справ на ключових посадах", - зазначила Геращенко.

При цьому на її переконання, було би правильним, якби Президент України Володимир Зеленський прийшов до парламенту і представив свою кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.

"Це хороший сигнал. Як би Президент не ставився до окремих депутатів, він має шанувати інститут парламенту, і саме з цього починати свою роботу", - сказала вона.

Окрім того, перший віце-спікер уточнила, що згідно з Регламентом ВР, "кадрові питання можуть виноситися на порядок денний в будь-який час", незважаючи навіть на початок розгляду проекту Виборчого кодексу у другому читанні.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 11 червня зареєстрували подання Президента України Володимира Зеленського про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України та призначення Вадима Пристайка.

Читайте також: Президент пропонує Пристайка на керівника МЗС

Раніше, 6 червня, ВР не підтримала проект постанови Президента про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ, внесений до парламенту 30 травня.

Депутати також відхилили проект постанови про відставку Клімкіна, який був підготовлений комітетом ВР у закордонних справах після того, як Клімкін 17 травня написав заяву про відставку.

У відповідь на такі рішення парламенту в ефірі телеканалу “112 Україна” міністр заявив, що просив нардепів підтримати його заяву про відставку, але водночас не збирається “ховатися під стіл від відповідальності і буде працювати, поки триває перехідний період”. Увечері 11 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін вдруге закликав депутатів підтримати його відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-