Представник Президента у КСУ: Рішення про розпуск Ради мають оголосити до 29 червня

Представник Президента у КСУ: Рішення про розпуск Ради мають оголосити до 29 червня

Укрінформ
Представник Президента у Конституційному Суді Федір Веніславський не допускає можливості визнання указу Президента про розпуск Верховної Ради 8-го скликання таким, що не відповідає Основному закону.

Про це він сказав у коментарі журналістам у Конституційному Суді, який розпочав розгляд подання народних депутатів щодо неконституційності згаданого указу Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не допускаємо можливості визнання указу Президента неконституційним. Таких підстав не має», - сказав Веніславський.

За його словами, парламентська більшість припинила свою діяльність 29 березня 2016 року після виходу з коаліції фракції Радикальної партії, і відтоді коаліція замість необхідних 226 голосів налічувала лише 216.

Читайте також: Під КСУ проходить мітинг за скасування указу про розпуск Ради

Представник Президента також зазначив, що оскільки КС визнав розгляд цього подання невідкладним, рішення у справі має бути оголошене не пізніше 29 червня.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок о 10 годині Велика палата КС розпочала розгляд справи щодо відповідності Конституції указу «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів».

Справу слухатимуть у формі усного провадження.

Крім того, відповідно до статті 75 Закону України «Про Конституційний суд України» Велика палата КС визнала конституційне провадження цієї справи невідкладним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-