Після резонансної заяви Зеленського на Банковій обіцяють бути уважнішими

Після резонансної заяви Зеленського на Банковій обіцяють бути уважнішими

Укрінформ
В Адміністрації Президента не бачать причин для такого великого резонансу від заяви глави держави Володимира Зеленського про втрату Росією контролю над найманцями на Донбасі, однак надалі уважніше ставитимуться до формулювань.

Про це заявила на брифінгу в понеділок, 10 червня, прес-секретар Президента України Юлія Мендель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йшлося про те, що Росія, і це, власне, визнано глобально всіма міжнародними організаціями... як країна-агресор контролює збройні угрупування на території окупованого Донбасу. Йшлося про те, що коли була ескалація конфлікту, то Росія має взяти контроль, і (Президент Зеленський - ред.) закликав, власне, до того, щоб було зменшення обстрілів", - сказала Мендель.

У цьому контексті вона зауважила, що "постійно існує юридична колізія": Україна відстоює точку зору, що у Тристоронній контактній групі немає таких представників, як так звані “очільники ЛНР і ДНР”, а є Росія, яка представляє країну-агресора, а з іншого боку дві інші сторони - Україна і ОБСЄ. Натомість Росія наполягає на тому, що туди входять і так звані “очільники ЛНР/ДНР”.

"Власне, цим висловлюванням Президент ще раз підкреслив позицію України про те, що Росія контролює весь конфлікт... Тому ми не бачимо якихось моментів, які могли б створити такий великий інтерес до цієї фрази. Мабуть, у майбутньому ми маємо бути більш уважними до того, як відбуваються формулювання", - зазначила речниця Президента.

Читайте також: Зеленський про загострення під Новолуганським: Росія втратила контроль над найманцями

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня на сайті Президента з’явилася заява глави держави Зеленського, в якій йшлося: "Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить щонайменше про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами".

7 червня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася. За даними штабу ООС, російсько-окупаційні війська, порушивши умови Мінських домовленостей, атакували підрозділи ООС у районі населеного пункту Новолуганське із застосуванням артилерії. Внаслідок ворожих обстрілів загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил, ще 11 бійців зазнали поранень і травм різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-