Шефір розповів, навіщо Кучма й Пінчук приїжджали на Банкову

Шефір розповів, навіщо Кучма й Пінчук приїжджали на Банкову

Укрінформ
Перший помічник Президента Володимира Зеленського Сергій Шефір заявив, що Віктор Пінчук та Леонід Кучма приїжджали в АП, щоб обговорити Мінський процес.
Про це він повідомив виданню theБабель.

"Тому що ми хотіли умовити Леоніда Даниловича брати участь у Мінському процесі, і він нам допоміг у цьому, і все. І слава Богу, Леонід Данилович погодився, тому що ми вважаємо, що є шанси. А Леонід Данилович сказав, що коли повертався і дивився в очі деяким людям (до свого повернення туди), бачив відсутність бажання вирішити питання", - зазначив він.

Крім того, Шефір розповів, що Кучма погодився на пропозицію тільки після того, як запитав Зеленського: "Ви будете? Я у вас в очах це буду бачити?", - на що отримав ствердну відповідь.

Як повідомляв Укрінформ, раніше журналіст програми "Схеми: корупція в деталях" Михайло Ткач повідомив, що ввечері 31 травня бізнесмен Віктор Пінчук непублічно відвідував Адміністрацію Президента Володимира Зеленського. Крім того, журналісти помітили авто супроводу Пінчука та машину охорони екс-президента Кучми біля тих самих воріт Адміністрації Президента Зеленського також у вівторок, 28 травня.

3 червня на брифінгу прес-секретар Президента Юлія Мендель заявила, що Пінчук приїжджав до АП 31 травня разом із Кучмою, щоб обговорити із Зеленським пропозицію Кучмі очолити Тристоронню контактну групу від України.

5 червня Кучма, як голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках ТКГ в Мінську, заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про режим тиші в зоні збройного конфлікту норму "не стріляти у відповідь". Згодом Кучма уточнив, що питання щодо заборони давати відсіч у відповідь на обстріли на Донбасі є його думкою, а не рішенням чинного Президента.

Читайте також: Волкер побажав Кучмі успіхів у представництві в ТКГ

Крім того, спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За словами Сайдіка, ця пропозиція була зроблена представником України на переговорах у Мінську Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-