Клімкін назвав скандал навколо промови Зеленського “комедійною історією”

Клімкін назвав скандал навколо промови Зеленського “комедійною історією”

Укрінформ
До історії з частковим збігом виступів нинішнього президента Володимира Зеленського у Брюсселі та п'ятого глави держави Петра Порошенка на з'їзді «Європейської солідарності» слід поставитися з гумором та іронією.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав в інтерв'ю Крим.Реаліі , коментуючи схожість тез та ідентичність деяких фрагментів промов. Саму ситуацію Клімкін назвав «комедійною історією», в якій багато непотрібної та забавної політики».

За його словами, МЗС готувало набір ключових тез з європейській інтеграції України, які були передані в Адміністрацію президента для святкування Дня Європи. Клімкін зазначив, що ці тези були використані частково.

«Насправді, деякі з цих тез вклали для того, оскільки вони дуже важливі для наших міжнародних партнерів, щоб вони прозвучали під час першого візиту (Володимира Зеленського - ред.). Але так вийшло, не знаю, чому, що колишній президент Порошенко ці тези використовував під час свого з'їзду», - заявив Клімкін.

Читайте також: Клімкін наполягає, щоб Рада підтримала його відставку

До цього він додав: «я б поставився до цього з гумором та іронією. Важливо, що ці тези - правильні, але написані вони в МЗС, вони були тут підготовлені, ми навіть знаємо автора, який їх писав. Але емоції навколо - це такі політичні емоції на політичних перегонах. Це, з одного боку, розважає, а з іншого - сумно, люди могли б займатися чимось іншим і більш корисним. Але МЗС всім потрібне... », - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, багато ЗМІ звернули увагу на дослівний збіг фрагментів промови нинішнього Президента Володимир Зеленського на спільному брифінгу з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і виступу екс-глави держави Петра Порошенка на з'їзді партії «Європейська солідарність».

В АП заявили, що розцінюють такий збіг як диверсію окремих працівників МЗС та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка. Заступник глави АП з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко звинуватив Володимира Зеленського у плагіаті. Однак сам Порошенко попросив не використовувати в таких випадках слово «плагіат», і заявив, що вважає позитивом, що Україна на міжнародній арені говорить однією мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-