Клімкін наполягає, щоб Рада підтримала його відставку

Клімкін наполягає, щоб Рада підтримала його відставку

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає народних депутатів підтримати його заяву про відставку і обіцяє у перехідний період продовжувати працювати "так, як потрібно".

Про це він заявив у коментарі "112 каналу" після відмови народних депутатів звільнити його з посади.

"На політ кулі це, звичайно, не впливає. Я всіх просив проголосувати за відставку, я щиро хочу це зробити, бо вважаю, що це і є нормальна європейська політична культура - коли з'являється новий Президент, (стара) команда має спокійно іти у відставку", - сказав Клімкін.

Він знову підтвердив готовність співпрацювати з Президентом Володимиром Зеленським і допомагати йому у зовнішньополітичній сфері, адже, на його переконання, перед Україною нині стоять "шалені виклики, і ситуація дуже непроста".

"Над цим маємо працювати разом. Тим не менше закликаю депутатів все ж таки позитивно розглянути мою заяву", - зазначив Клімкін.

Стосовно подальших дій у зв'язку з відмовою народних депутатів звільнити його, міністр зауважив, що "відпустку можна взяти кожного дня, але працювати також потрібно".

"На перехідний період буду допомагати і буду працювати так, як потрібно. Тому це насправді питання техніки. Те, що я не сховаюся під стіл від відповідальності і всіх серйозних речей, про це можете не турбуватися", - запевнив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 6 червня, не підтримала проект постанови Президента Володимира Зеленського про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України.

Читайте також: Рада не підтримала звільнення Клімкіна

Відповідний проект постанови №10346 підтримали 137 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Також депутати відхилили проект постанови №10367 "Про відставку міністра закордонних справ України П.Клімкіна", який був підготовлений Комітетом ВР у закордонних справах після того, як Клімкін написав заяву про відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-