Президент ПАРЄ хоче обговорити можливе повернення Росії з її депутатами

Президент ПАРЄ хоче обговорити можливе повернення Росії з її депутатами

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є зустрінеться з представниками Держдуми і Ради федерації Росії.

Зустріч запланована на 10 червня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Після попередніх контактів президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є 10 червня зустрінеться із представниками двох палат російського парламенту з метою продовження діалогу про відносини між Парламентською асамблеєю і російським парламентом», - заявили у ПАРЄ.

Як відзначається, “ця зустріч особлива важлива” після ухвалення регламентним комітетом Асамблеї проекту доповіді щодо процесу ухвалення рішень, який стосується повноважень та права голосу національних делегацій.

Читайте також: Повернення Росії у ПАРЄ: Ар'єв вважає ситуацію критичною

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня регламентний комітет ПАРЄ затвердив проект резолюції, яким пропонується внести зміни до регламенту, що може ускладнити запровадження санкцій проти російської делегації та забезпечити її можливе повернення до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.

17 травня Комітет міністрів Ради Європи на рівні глав МЗС на річній сесії у Гельсінкі підтримав позицію, що усі країни-члени повинні мати право брати участь у статутних органах організації, включаючи Парламентську асамблею, а також мають голосувати на виборах нового генерального секретаря Організації у червні.

Водночас рішення Комітету міністрів ще має затвердити у червні ПАРЄ.

ПАРЄ у квітні 2014 року запровадила санкції проти РФ, позбавивши російську делегацію права голосу. У червні 2017 року Росія вдалася до фінансового шантажу РЄ, припинивши сплачувати внески.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі на чолі із Німеччиною і Францією, яке намагається повернути РФ до ПАРЄ, незважаючи на порушення Москвою норм міжнародного права, продовження агресії проти України.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав рішення КМРЄ, яким Росію можуть повернути до ПАРЄ без виконання зобов’язань, продовженням агресії проти України та окупації Криму, «суперечливим та ганебним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-