Безпека у Чорноморському регіоні потребує додаткових зусиль НАТО — Зеленський

Безпека у Чорноморському регіоні потребує додаткових зусиль НАТО — Зеленський

Укрінформ
Забезпечення стабільності та безпеки в регіоні Чорного моря у зв'язку з триваючою російською агресією потребує додаткових зусиль з боку НАТО.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Триваюча російська військова агресія залишається викликом євроатлантичній безпеці. Наше ключове завдання - забезпечити стабільність та безпеку в регіоні Чорного моря, що потребує додаткових зусиль зі сторони Альянсу", - сказав Зеленський.

У цьому контексті він додав, що Україна вітає ухвалені Альянсом у квітні заходи щодо посилення безпеки в Чорноморському регіоні та підтримки українського флоту.

Читайте також: Комісія Україна-НАТО: Зеленський виступає за відновлення діалогу на всіх рівнях

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн-членів НАТО під час зустрічі 6 квітня, присвяченої 70-річчю з дня заснування Альянсу, затвердили програму посилення присутності Альянсу в Чорноморському регіоні через агресивні дії РФ. Зокрема, йдеться про спільні навчання морських сил і берегової охорони країн НАТО та України і Грузії , візити кораблів до портів і обмін інформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-