Глава МЗС Швеції: Ми хочемо знати пріоритети нової влади України

Глава МЗС Швеції: Ми хочемо знати пріоритети нової влади України

Укрінформ
Швеція і Польща як ініціатори Східного Партнерства цінують те, що Президент України Володимир Зеленський свій перший міжнародний візит здійснить до Брюсселя для налагоджування контактів з інституціями Європейського Союзу.

Про це заявила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом у відповідь на запитання студентів після спільної відкритої лекції з міністром закордонних справ Республіки Польща Яцеком Чапутовичем у КНУ ім. Т. Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми цінуємо, що перший візит новий Президент України здійснить до ЄС, щоб налагодити контакти з Європейським Союзом. Нам це приємно", - сказала Вальстрьом.

Вона зазначила, що мета спільного візиту з польським колегою до України - більше взнати про нове українське керівництво і про те, що воно має намір робити.

Читайте також: Позиція Президента не збігається із заявами Бориса Шефіра - АП

"Я вважаю, що про це ще досі мало відомо, але вони точно йдуть вперед, і ми хочемо знати їхні пріоритети", - акцентувала глава МЗС Швеції.

Вальстрьом зазначила, що в країнах ЄС позитивно оцінили вільні і чесні вибори в Україні з непередбачуваним результатом, тому для очільників зовнішньополітичних відомств Швеції і Польщі важливо висловити підтримку процесу демократичних виборів до парламенту, бо до його обрання в Україні не може статися багато змін.

"Ми будемо стежити за тим, що відбуватиметься в Україні надалі, який буде сформовано порядок денний, а наша подальша співпраця залежатиме від того, чи буде в ньому те, що ми цінуємо найбільше", - зазначила глава МЗС Швеції.

Міністр закордонних справ Польщі Чапутович у свою чергу акцентував, що спільний візит до України з Вальстрьом демонструє підтримку українському суспільству і країні в цілому, а не політичним партіям.

"Ми будемо підтримувати Україну і її цілі у зовнішній політиці щодо відновлення територіальної цілісності. Це база, на якій сьогодні будуються стосунки між нашими країнами. Звісно, для нас важливо, щоб Україна продовжувала йти шляхом реформ. Адже боротьба з корупцію, реформа судової системи і дотримання демократії мають стати базою для побудови вашої держави. Це рекомендація міжнародних інституцій, і ми поділяємо цю думку", - резюмував Чапутович.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 4-5 червня здійснить робочий візит до інституцій Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-