Позиція Президента не збігається із заявами Бориса Шефіра - АП

Позиція Президента не збігається із заявами Бориса Шефіра - АП

Укрінформ
В Адміністрації Президента Володимира Зеленського заявляють, що не поділяють думок співвласника студії "Квартал 95" Бориса Шефіра, висловлених ним напередодні в інтерв'ю "Детектор медіа".

Про це йдеться у відповіді прес-служби АП на запит BBC News Україна.

"Він висловив виключно власну думку. Ця думка не збігається з позицією Президента України Володимира Зеленського та Адміністрації Президента", - заявили у прес-службі.

Також там нагадали, що Борис Шефір не є посадовцем Адміністрації Президента чи членом партії "Слуга народу", - так само як не є ані штатним, ані позаштатним радником Президента.

"З часу вступу Володимира Зеленського на посаду Борис Шефір не спілкувався з главою держави", - уточнили в прес-службі.

Читайте також: "Квартал-95" сподівається через 2 роки повернутися на російський ринок - Борис Шефір

Як повідомлялося, Борис Шефір є співзасновником студії "Квартал 95" і давнім партнером Володимира Зеленського. Його брат - Сергій Шефір - нещодавно був призначений першим помічником Президента України.

30 травня видання "Детектор медіа" оприлюднило інтерв'ю, в якому Борис Шефір заявив, зокрема, про необхідність скасування законів про мову та мовні квоти і назвав президента Росії Володимира Путіна розумною людиною, з якою можна домовитись. 

"Моє ставлення до війни таке, що я розумію - її затіяли, щоб підзаробити грошенят і з того, і з іншого боку. Всі підзаробили, лише нас розорили з вами", - сказав Шефір.

За його словами, "якщо ми сильно захочемо, то ми з ними (з владою РФ - ред.) домовимося".

"Їм що, подобається воювати? Ви думаєте, Путін - маніяк, який любить постріляти в живих людей? Він що, псих? Він розумна людина. Так, у нього є імперські амбіції. Але можна ж домовитися. А якщо ні, то будемо оголошувати справжню війну. А то що це таке: однією рукою воюємо, а іншою рукою торгуємо? Дуже важливо бажання хоча б однієї сторони, інакше для миру немає перспектив", - підкреслив керівник студії "Квартал-95".

Також він вважає, що зі зміною влади в Україні війна "затихне".

Фото: @zelenskiy_official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-