Стенограму зустрічі із Зеленським хочуть долучити до подання у КС про розпуск Ради

Стенограму зустрічі із Зеленським хочуть долучити до подання у КС про розпуск Ради

Укрінформ
Стенограму консультацій Президента Володимира Зеленського з керівниками депутатських фракцій і груп долучать до розгляду справи в Конституційному суді про розпуск Верховної Ради VIII скликання.
Про це сказав перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час виступу з трибуни парламенту в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стенограму цієї наради, яку вже оприлюднили на офіційному сайті Президента, народні депутати планують долучити до розгляду справи в Конституційному cуді як доказ того, що у Президента Зеленського були відсутні конституційні підстави для прийняття такого указу про припинення повноважень Верховної Ради. Про це була пряма цитата самого Президента, він визнавав, що в нього немає конституційних підстав і він керувався виключно політичною доцільністю і рейтингами, про які в законах немає жодної згадки і посилання", - сказав депутат.

Читайте також: Парубій заявляє, що в стенограмі зустрічі із Зеленським є перекручування тексту

За словами Тетерука, рішення Президента про розпуск Ради є "неконституційним, популістським, таким, що ґрунтується виключно на власних позиціях".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

Вранці 23 травня координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив про оскарження у Верховному суді указу Президента про розпуск Ради.

24 травня народні депутати від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання з 62 підписами народних депутатів про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР. Вони попросили розглянути це подання упродовж місяця.

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд на засіданні 4 червня визначить форму провадження у справі щодо указу Президента про розпуск Верховної Ради VIII скликання.

30 травня на офіційному сайті глави держави було оприлюднено стенограму консультацій Президента з керівниками фракцій щодо розпуску парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-