Парубій заявляє, що в стенограмі зустрічі із Зеленським є перекручування тексту

Парубій заявляє, що в стенограмі зустрічі із Зеленським є перекручування тексту

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій заявив, що в стенограмі консультацій Президента Володимира Зеленського з головами фракцій щодо розпуску парламенту є перекручування тексту, а також вилучені деякі речення.
Про це спікер сказав під час засідання Верховної Ради в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу підтвердити, що справді в стенограмі є деякі перекручування тексту, вилучені деякі речення. Але навіть з тими змінами кожен, хто прочитав стенограму, може підтвердити чітко відповідально: ніякої домовленості про закриті списки на нараді не було досягнуто - жодної", - зазначив Парубій.

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко підтвердив, що оприлюднена стенограма є цензурованою, і вимагає, щоб було опубліковано відео консультацій.

Парубій також зазначив що переважна більшість фракцій на консультаціях виступили за відкриті списки на парламентських виборах.

"Дуже прикро, коли починається президентство з антиконституційних указів і починається з неправди, і це може прочитати будь-яка людина. Більшість, переважна більшість фракцій, виступили за відкриті списки і не давали підтвердження на ідею Богдана (голови Адміністрації Президента Андрія Богдана, - ред.) про те, що необхідно зробити закриті списки", - розповів Парубій.

Голова ВР також заявив, що не згоден з призначенням голови АП і хоче почути думку громадських активістів щодо політики Президента.

"До речі, призначення голови Адміністрації всупереч закону про люстрацію - це для всіх, хто від Майдану і до сьогодні боровся за зміни в країні, є просто ляпасом. І до речі, я хотів би почути всіх громадських активістів, які боролися за закон про люстрацію, які були такими активними протягом 5 років. Якщо не чути їх, будемо говорити ми. Закони, які були прийняті Верховною Радою України про очищення влади, про антикорупційну діяльність, національну єдність, гуманітарний розвиток, будуть нами відстоюватися на всіх етапах і в будь-який спосіб, і ми не дозволимо їх порушувати", - сказав спікер.

Як повідомлялося, 21 травня після консультацій з керівництвом ВР і лідерами фракцій Президент підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і проведення позачергових виборів.

На позачерговому засіданні 22 травня Верховна Рада не підтримала включення до порядку денного законопроекту "Про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України", яким передбачалося запровадження пропорційної системи виборів до парламенту за закритими списками.

Читайте також: Геращенко: Стенограма підтвердила, що БПП і “Народний фронт” були проти закритих списків

Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що Президент виступав за ідею проведення виборів за відкритими списками, але на консультаціях погодили варіант із закритими списками, нібито, через те, що ВР технічно не встигає пропрацювати систему відкритих списків.

Голова ВР Андрій Парубій спростував це твердження — під час консультацій не було досягнуто жодного компромісу щодо закритих виборчих списків. Він наполягає, що жодного компромісу, тим більше консенсусу щодо закритих списків не було. Парубій звернувся до Адміністрації Президента з вимогою оприлюднити стенограму консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-