У Грузії не підтримали повернення Саакашвілі українського громадянства

У Грузії не підтримали повернення Саакашвілі українського громадянства

Укрінформ
Віце-спікер парламенту Грузії Гія Вольський, коментуючи повернення українського громадянства Міхеїлу Саакашвілі, заявив, що утримався б від оцінки рішень Президента Зеленського.

Про це інформує Грузія Online.

“Я взагалі утримався б від оцінки рішень Зеленського, оскільки зробити нам разом - Україні та Грузії, потрібно багато... Виходячи з цього, тема партнерства для нас пріоритетна. Що стосується самого Саакашвілі, я думаю, що він авантюрист. Він дуже суперечив порадам Заходу, коли був президентом Грузії, проігнорував всі рекомендації наших партнерів. Крім того, Саакашвілі - людина, яка на кожному кроці...бреше. Виходячи з цього, для України залучення його в певну діяльність - неправильне рішення, що принесе їй шкоду”, - сказав Вольський.

Читайте також: Партія Саакашвілі збирається на парламентські вибори

Як повідомляв Укрінформ 28 травня Президент України Володимир Зеленський повернув громадянство екс-президенту Грузії та колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі, пояснивши це відновленням справедливості.

26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

1 листопада 2017 року Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для розв'язання питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

3 січня 2018 року Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову Саакашвілі щодо цього рішення Управління ДМС у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-