Партія Саакашвілі збирається на парламентські вибори

Партія Саакашвілі збирається на парламентські вибори

Укрінформ
Очолювана екс-президентом Грузії та колишнім головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі партія "Рух нових сил" братиму участь у парламентських виборах.

Про це один із засновників цієї політичної сили, екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе сказав в інтерв'ю, відео якого він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Особливо коли дострокові вибори, ми, як партія, підемо на ці вибори і будемо відстоювати ту філософію і ті проекти, які хочемо втілити у життя. Я думаю, що йому (Саакашвілі-ред) треба вже приїжджати, тому що участь у виборах — сьогодні це не просто бажання, це наш обов’язок перед нашими виборцями, які очікують від нас якихось послідовних кроків", - сказав Сакварелідзе.

Він нагадав, що партія "Рух нових сил" не висувала свого кандидата на вибори президенти, але однопартійцям тоді було дозволено підтримувати того, кого вони вважали за потрібне.

"Ми маємо легітимне право на свободу участі у виборах. Не можна забирати у людини життя, громадянство, право на вільне пересування, на політику і так далі", - додав член партії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський указом № 329/2019 повернув громадянство України екс-президенту Грузії та колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі шляхом внесення змін до указу екс-президента Петра Порошенка.

Читайте також: Саакашвілі: У мене немає жодних політичних амбіцій

Український паспорт Саакашвілі отримав у 2015 році. Тоді він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. Восени 2016 року пішов у відставку, а вже 26 липня 2017 року президент Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

28 травня голова президентської партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що на дострокових виборах до ВР Саакашвілі не зможе потрапити до партійного списку будь-якої партії, бо відповідно до вимог чинного законодавства, він мав би прожити 5 років на території України.

Саакашвілі анонсував своє повернення в Україну 29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-