Врегулювання на Донбасі: Волкер назвав “червоні лінії” для нового керівництва України

Врегулювання на Донбасі: Волкер назвав “червоні лінії” для нового керівництва України

Укрінформ
Будь-яке визнання захоплених територій Донбасу Росією є червоною лінією, яку не можна переходити, якщо Київ прагне продовження санкцій проти Росії у зв’язку з її агресією проти України.

Про це заявив на відеоконференції спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, яких «червоних ліній» має дотримуватися нове керівництво України у пошуку миру на Донбасі, щоб зберегти санкції проти РФ.

«Найважливішою «червоною лінією» є продовження виконання Мінських домовленостей. Це означає розпочати з припинення вогню, відведення важкої зброї, видалення іноземних військ, оскільки Росія продовжує зберігати суттєві сили в регіоні, видалення незаконних збройних формувань, які здійснюють окупацію Донбасу просто зараз. Важливо продовжувати гарантувати безпеку для всіх людей, виконуючи політичні аспекти Мінську», - зауважив американський дипломат.

Читайте також: США підтримують рішення "морського" трибуналу щодо українських моряків – Волкер

Він наголосив, що не має бути дій, що суперечать цьому.

«Речі, які йдуть проти цього – визнання будь-яким чином захоплення цієї території Росією, або незалежна автономія, яка не є частиною Мінських домовленостей. Це - спеціальний статус, він ще має бути розроблений, але це не є повною автономією. Подовження присутності (російських) збройних сил на території України також буде червоною лінією», - підкреслив Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-