Волкер заперечує, що давав

Волкер заперечує, що давав "кадрові" поради Зеленському

Укрінформ
Американська делегація, яка перебувала в Києві під час інавгураційних заходів, не висловлювала жодних порад Президенту Володимиру Зеленському щодо призначення або непризначення окремих осіб на посади в його адміністрацію.

Про це заявив у вівторок спецпредставник США на переговорах щодо України Курт Волкер під час онлайн-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не давали жодних конкретних порад щодо окремих осіб, оскільки ми зосереджувалися на принципах урядування та реалізації політики", - відповів представник Держдепу на запитання, чи радив він Зеленському не призначати Андрія Богдана на посаду глави Адміністрації Президента, про що писали українські ЗМІ.

Волкер підкреслив, що дискусії стосувалися здебільшого процесу реформ в Україні.

"Перш за все, ми були дуже вражені тим, що Президент Зеленський залишається прихильним до реформ в Україні, боротьби з корупцією, створення українського керівництва, яке служитиме інтересам українського народу. Він дуже чітко визначив це у дискусіях з американською делегацією під час інавгураційних заходів", - зазначив представник США.

Читайте також: Волкер розповів у Білому домі про інавгурацію Зеленського

Крім того, він поінформував, що під час зустрічі із Зеленським американська сторона звернула безпосередню увагу на той рівень довіри, який він отримав на виборах, а також можливості для виконання завдань щодо змін в Україні. "Українські виборці голосували за нього – понад 73% голосів. Вони мають високі очікування", - підкреслив спецпредставник США.

Як повідомлялося, Волкер входив до складу президентської делегації США на інавгураційних заходах у Києві, які відбулися на початку минулого тижня. Очолював делегацію міністр енергетики США Рік Перрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-