БПП обіцяє дати голоси за Виборчий кодекс та імпічмент

БПП обіцяє дати голоси за Виборчий кодекс та імпічмент

Укрінформ
Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" буде підтримувати ухвалення Виборчого кодексу з відкритими списками та законопроект про ТСК, який, зокрема, передбачає процедуру імпічменту Президенту.

Про це сказав голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується законопроекту про тимчасові слідчі комісії, наша фракція буде підтримувати цей законопроект. Зараз він знаходиться в регламентному комітеті і, знову-таки, ми чекаємо відповідного рішення комітету. Як тільки він буде в сесійній залі, наша фракція буде обов'язково підтримувати", - зазначив Герасимов.

Він також зауважив, що Петро Порошенко та представники його політсили неодноразово заявляли, що будуть підтримувати ухвалення нового Виборчого кодексу.

"Наразі робоча група завершила свою роботу, вона опрацювала законопроект, і він є, за моєю інформацію, збалансованим. Саме тому ми чекаємо вже рішення профільного комітету і після того, як він буде в сесійній залі, ми обов'язково перейдемо до розгляду. Я щиро сподіваюся, що ще до 21 липня цей законопроект буде проголосований в сесійній залі", - сказав Герасимов.

Читайте також: Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс з відкритими списками

Герасимов додав, що фракція також готова підтримати законопроект щодо проведення публічних закупівель у період позачергових парламентських виборів. Верховна Рада на позачерговому засіданні 22 травня не включила до порядку денного законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту подано понад 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-