Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс з відкритими списками

Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс з відкритими списками

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що поставить на розгляд Виборчий кодекс негайно після рішення Комітету ВР з питань правої політики та правосуддя, який має підготувати документ до другого читання.

Про це спікер сказав, звертаючись до заступника голови фракції «Самопомочі» Руслана Сидоровича, який закликав ВР ухвалити Виборчий кодекс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тільки з рішенням комітету може бути розгляд. Тому закликаю вас: у середу - розгляд на комітеті і невідкладно ... я поставлю на розгляд Виборчий кодекс з відкритими списками», - заявив Парубій.

Він зазначив, що комітет може зібратися сьогодні, якщо на те буде політична воля.

Читайте також: У партії "Слуга народу" не бачать проблеми у призначеннях до АП друзів Зеленського

На переконання Парубія, депутати зможуть об’єднатися і ухвалити Виборчий кодекс з відкритими списками.

Раніше Голова ВР висловлював сподівання, що парламент ухвалить Виборчий кодекс до кінця 10-ї сесії, яка триватиме до середини липня.

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту подано понад 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-