ВР відхилила законопроект щодо додаткової відпустки учасникам бойових дій

ВР відхилила законопроект щодо додаткової відпустки учасникам бойових дій

Укрінформ
Верховна Рада відхилила законопроект, що визначав джерела фінансування додаткової відпустки учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни.

За ухвалення рішення у першому читанні проголосували 185 народних депутатів за мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила заступник міністра соціальної політики Олександра Чурхіна, презентуючи законопроект 9400 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни", його ухвалення дало б змогу врегулювати на законодавчому рівні питання джерел фінансування на оплату такої додаткової відпустки.

Читайте також: Парубій сказав, коли Рада візьметься за Виборчий кодекс з відкритими списками

"Проектом акта апропоновано внесення ряду змін до статті 23 закону України "Про відпустки", де передбачатиметься оплата відпустки окремим категоріям ветераів війни за рахунок коштів підприємств, призначених на оплату праці. Також зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України, а саме замінити слова "відпустка зі збереженням заробітної плати" на "оплачувана відпустка", - зазначила Чурхіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-