На виборах до ЄП не справдилися прогнози щодо успіху популістів і євроскептиків - Порошенко

На виборах до ЄП не справдилися прогнози щодо успіху популістів і євроскептиків - Порошенко

Укрінформ
П'ятий Президент України Петро Порошенко задоволений виборами до Європарламенту і називає їх складною, проте такою потрібною для Європи перемогою.
Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook.

"З оптимізмом сприймаю результати виборів до Європарламенту. Не справдилися песимістичні прогнози щодо успіху популістів, ультраправих та євроскептиків. Громадяни ЄС чітко підтвердили прихильність та підтримку інтеграційним процесам на європейському континенті", - наголосив він.

Порошенко привітав Європейську народну партію зі здобуттям першого місця на виборах. "Здорові проєвропейські, а головне для нас проукраїнські політичні сили отримали більшість. Складна, але така потрібна для всієї Європи перемога", - зазначив він.

Читайте також: Порошенко сказав, що означає рішення морського трибуналу для України і Кремля

Порошенко також висловив сподівання, що Європарламент, як і Європейська Рада та Єврокомісія активно підтримуватимуть європейський поступ України. Для України ж, за його словами, європейська солідарність завжди була понад усе.

Як повідомляв Укрінформ, вибори до Європарламенту у країнах ЄС відбулися упродовж 23-26 травня. У неділю, 26 травня, свої голоси за євродепутатів віддали громадяни 21 країни-члена Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-