Порошенко сказав, що означає рішення морського трибуналу для України і Кремля

Порошенко сказав, що означає рішення морського трибуналу для України і Кремля

Укрінформ
Колишній президент України Петро Порошенко привітав рішення Міжнародного трибуналу з морського права, який сьогодні зобов'язав Росію звільнити українських моряків та кораблі.
Про це він зазначив у Facebook.

"Як того вимагала українська сторона, Міжнародний трибунал зобов’язав Росію якнайшвидше звільнити українських моряків та повернути три військові кораблі, які були незаконно захоплені Москвою внаслідок акту збройної агресії 25 листопада 2018 року у Чорному морі. Вдячний професійній команді українських дипломатів, які в цей складний період залишаються на захисті справжніх національних інтересів. Це рішення – чергова червона лінія для Кремля, як і підтвердження правильності обраної нами стратегії", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що полонені моряки – герої, чия відданість захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України є прикладом для всіх.

Читайте також: Морський трибунал постановив звільнити українських моряків

Екс-президент закликав нову українську владу самим формувати порядок денний звільнення Кремлем українських заручників та окупованих територій, не чекаючи на імпульс від суспільства.

"Вже не до жартів – час діяти! Кожен український політик має пам’ятати істину – не варто ні загравати з Росією, ні вірити її добросовісності. За кожною її обіцянкою ховається єдина мета – зруйнувати успіх європейської України", - додав Порошенко.

Він також зазначив, що сценарій війни пишеться в Кремлі, де для України заготовлена розв’язка – "мир через капітуляцію". "Самогубством було б ставати співавторами цього сценарію. Лише справжнім і відповідальним лідерством України його можна переписати, а завершити – міжнародним трибуналом над агресором", - вважає Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний трибунал з морського права у суботу, 25 травня, зобов’язав Росію негайно звільнити три українські військові кораблі та повернути їх під контроль України, а також звільнити 24 захоплених українських моряків. За рішення голосували 19 суддів, проти був один суддя - росіянин Колодкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-