Саакашвілі просить Зеленського повернути громадянство — в АП передали звернення

Саакашвілі просить Зеленського повернути громадянство — в АП передали звернення

Документ
Укрінформ
Адвокат екс-президента Грузії і екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький повідомив, що подав в Адміністрацію Президента звернення Саакашвілі з проханням повернути йому громадянство України.

Про це Чорнолуцький написав на своїй сторінці у Facebook.

"Продовжуємо нову стадію та активний захист щодо повернення Михайла Саакашвілі в Україну. ... Сьогодні був в Адміністрації Президента України та, як його адвокат, подав на імя Президента Володимира Зеленського звернення Саакашвілі, щодо відновлення справедливості та повернення українського громадянства", - написав Чорнолуцький.

Як повідомлялося, в кінці квітня екс-президент Грузії і колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що вже подав клопотання про зняття з нього заборони на в'їзд в Україну.

Читайте також: Верховний суд Грузії залишив у силі вирок у справі Саакашвілі

10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

12 березня 2019 року у ЗМІ було опубліковане інтерв'ю Саакашвілі, в якому він заявив, що повернеться в Україну 1 квітня.

У Держприкордонслужбі підкреслили, що не мають наміру пропускати в Україну Саакашвілі, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключив повернення екс-голови Одеської ОДА в Україну після президентських виборів, оскільки "він має заборону на в'їзд на територію України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-