Верховний суд Грузії залишив у силі вирок у справі Саакашвілі

Верховний суд Грузії залишив у силі вирок у справі Саакашвілі

Укрінформ
Верховний суд Грузії не задовольнив касаційну скаргу адвоката екс-президента Михайла Саакашвілі щодо скасування вироку Тбіліського міського суду, який визнав його винним у перевищенні службових повноважень на посаді президента.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на прокуратуру країни.

За вироком суду першої інстанції Саакашвілі заочно у 2018 році був засуджений до трьох років тюремного ув'язнення за перевищення службових повноважень у справі про вбивство у 2006 році банківського службовця Сандро Гіргвліані.

Зокрема, Саакашвілі президентською владою незаконно помилував чотирьох колишніх співробітників поліції, які розправилися з Гіргвліані. Засуджені поліціянти завдяки указу Саакашвілі про помилування провели в ув'язненні замість восьми всього два роки.

Читайте також: Прикордонна служба прокоментувала "квиток" Саакашвілі в Київ

Це не єдина справа, порушена в Грузії проти екс-президента. У червні того ж року Саакашвілі був заочно засуджений до шести років позбавлення волі у справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Нагадаємо: в січні минулого року в Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Всього проти колишнього президента розслідують чотири кримінальні справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-