Зеркаль заявляє, що продовжить працювати заступником глави МЗС

Зеркаль заявляє, що продовжить працювати заступником глави МЗС

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що і надалі працюватиме на цій посаді.

Про це вона написала у середу на своїй сторінці у Facebook.

"Для того, щоб зняти усі застереження та занепокоєння після всіх кадрових указів з моїм ім‘ям. Перш за все, моя посада і роль у дипломатичній службі не змінилися - заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції. Я дуже люблю те, чим я займалася, займаюся і, сподіваюсь, далі буду займатися", - наголосила вона.

Зеркаль нагадала що всі важливі проекти її професійного життя стосуються утвердження верховенства права в Україні, у відносинах з партнерами і в світі. "Це тривалі процеси, які вимагають витримки і виваженості", - додала вона.

"Хочу подякувати всім за теплі відгуки у контексті мого можливого призначення та за довіру. Можливо, це колись і станеться. Посади важливі у контексті досягнення цілей, моєю ціллю є просування та захист інтересів України. А кар’єрні рішення не мають йти врозріз із власними цінностями та принципами. Тому, після проведеної інавгурації, підготовки та проведення 19 двосторонніх зустрічей Президента, продовжую реалізацію визначених завдань та задумів в Міністерстві закордонних справ. У нас багато викликів, справ та ідей, якими треба займатись щодня", - підкреслила Зеркаль.

Вона також зазначила, що зовнішня політика - спільна справа Президента та МЗС. "Тому взаємодія, конструктив і взаємоповага є критично важливими. Ми - одна команда, і країна в нас одна", - написала заступниця міністра.

За словами Зеркаль, наступний важливий пункт у її календарі - 25 травня, коли Міжнародний трибунал з морського права у Гамбурзі оголосить рішення щодо українських військових кораблів та моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки.

Читайте також: Зеленський скасував указ про призначення Зеркаль

Як повідомлялося, напередодні на сайті Президента України було оприлюднено указ № 309 про призначення Зеркаль заступником глави Адміністрації Президента, який потім зник. За інформацією ЗМІ, Зеркаль відмовилася від посади, оскільки начебто погоджувалася бути лише уповноваженим з питань міжнародних судів України щодо Росії.

22 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про скасування призначення Зеркаль на посаду заступника глави Адміністрації Президента України.

Згодом Зеленський призначив заступником глави АП українського дипломата Вадима Пристайка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-