БПП

БПП "Солідарність" зробила заяву щодо позачергових виборів у Раду

Укрінформ
Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готова до проведення виборів до Верховної Ради (як планових, так і дострокових), але право Президента розпускати парламент не є безумовним і має реалізовуватися у повній відповідності до Конституції України.

Про це йдеться в заяві партії.

"Головним джерелом влади в Україні згідно з Конституцією є народ, і партія "БПП "Солідарність" готова як до планових виборів до Верховної Ради, так і до дострокових виборів. Ми готові до виборів організаційно і змістовно", – йдеться в заяві партії.

З іншого боку, як наголошується, право Президента достроково припиняти повноваження Верховної Ради має реалізовуватися у повній відповідності до Конституції України.

Читайте також: Зеленський заявив, що його перший указ буде про розпуск Ради

"Демократія – це процедури, відсутність процедури – це авторитаризм. Моделлю подібного механізму може слугувати юридично бездоганне рішення Петра Порошенка в 2014 році про розпуск Верховної Ради. Президент має право розпускати Верховну Раду, але це право є небезумовним та має відбуватися у повній відповідності до Конституції", - зазначається в заяві.

Як відкреслюється, партія готова захищати цінності і здобутки, які вона обстоювала останні п’ять років, зокрема інтеграцію України до ЄС і НАТО, що є дуже важливим для України і про що, на жаль, не згадав новообраний Президент Зеленський у своїй інавгураційній промові.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-