Конституційних підстав для розпуску Ради немає — політолог

Конституційних підстав для розпуску Ради немає — політолог

Укрінформ
Експерт у галузі права, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко вважає, що конституційних підстав для розпуску Верховної Ради немає.

Таку думку він оприлюднив у Facebook.

“Ну що ж, гірші прогнози, на жаль, починають справджуватися. Президент Зеленський вирішив почати своє президентство з антиконституційного кроку - "розпуску парламенту". По-перше, конституційних підстав для цього немає. А по-друге, антипарламентаризм і апеляція до прямої демократії, чим була насичена його виборча програма, - це два основні інструменти чи симптоми прагнення узурпації влади”, - зазначив Коліушко.

За його словами, так поводилися більшість диктаторів - говорили, що вони реалізують волю народу, при цьому замовчували про верховенство права, Конституцію та закони. “Сподіваюся, у Верховній Раді знайдеться 45 народних депутатів, які не побояться підписати подання в Конституційний Суд для захисту Конституції”, - додав експерт.

Читайте також: Розпуск ВР: Березюк каже, що Зеленський завтра кличе на Банкову голів фракцій

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський вранці 20 травня склав присягу у Верховній Раді. Він був обраний на пост глави держави у другому турі виборів 21 квітня. Під час інавгураційної промови Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання і висунув депутатам вимогу за два місяці звільнити голову Служби безпеки України, міністра оборони та Генерального прокурора, а також прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і Виборчий кодекс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-